O Tučepima

Tučepi su malo turističko mjesto koje se nalazi u Srednjoj Dalmaciji i pripada Makarskoj rivijeri. Grad Makarska je udaljen tek 5 km. Početak kontinuiranog naseljavanja Tučepa seže još u doba antike. Ovo se naselje počelo brže razvijati tijekom šezdesetih godina prošlog stoljeće i upravo tada postaje jedno od važnijih i prepoznatljivijih mjesta na turističkoj karti Jadrana.

U zaleđu Tučepa nalazi se Park prirode Biokovo, savršeno mjesto za sve ljubitelje prirode, planinare i bicikliste. Park obiluje prekrasnim krajolikom i vidikovcima. Također možete naići na područja pod posebnom zaštitom kao što su geomorfološki rezervati prirode, posebni rezervati šumske vegetacije, rezervati autohtone šume crnog dalmatinskog bora i više od 40 endemskih biljnih vrsta.

Tučepi se ponose svojom ponudom restorana i konoba. Noćni život Tučepa je ljeti prilično uzbudljiv, no ako vam to nije dovoljno, u blizini je Makarska kao veće turističko mjesto. Tučepi su poznati po svojoj plaži koja je ujedno i najduža na Makarskoj rivijeri, a smještena je duž prekrasnog šetališta kroz drvorede borova. To je idealno mjesto za mnoge nautičke rute koje se nude jedriličarima, koji sve češće biraju Tučepe za svoju polazišnu luku. Neke od ruta su usmjerene prema otocima Braču i Hvaru koji su poznati po svojim nevjerojatnim plažama i krajobazima, kao i po uzbudljivom noćnom životu.
Otoci Vis i Korčula, na koje posjetitelji uglavnom dolaze zbog njihove gastronomske ponude i mirnijeg odmora su također blizu.

U sklopu marine nalazi se i turistički centar za informacije i recepcija. Marina se nalazi u samom centru Tučepa pa je tako u neposrednoj blizini banka, pošta, gradsko vijeće, veći broj restorana i kafića, dućana, supermarketa, internet kafea i slični sadrzaji.