Troškovi jedrenja

 

Ovdje su iskazani svi dodatni troškovi koji nisu uključeni u cijenu jedrenja. Prije nego li rezervirate jedrilicu, savjetujemo Vam da provjerite kod chartera iznose dodatnih troškova.

 

Tranzit log - transit log uključuje usluge kao što su završno čišćenje, korištenje posteljine, plina za kuhanje, ronilačke usluge na check-outu, turističke pristojbe, privez u marini baze, lučke pristojbe; ukoliko nije izražen kao dodatni trošak, u većini slučajeva uključen je u cijenu broda, a posebno se plaća završno češćenje.

Završno čišćenje – neke charter agencije  koriste naziv transit log za ovu uslugu, iako pojam transit log uključuje mnogo više usluga kojima cijena obično ovisi o veličini plovila; završno čišćenje je obvezan  trošak, plaća se gotovinom prilikom check-in procedure.

Gorivo u marinama - ovisno o Vašim potrebama, utjecaju vremena i o dužini jedrilice, potrošnja goriva može iznositi 5 do 10 litara na sat. Jedrilica se preuzima s punim spremnikom, te također mora biti vraćena s punim spremnikom. Preporučujemo Vam da provjerite gdje je najbliža benzinska postaja, kako bi mogli napuniti spremnik goriva  prilikom povratka u bazu. Ukoliko se plovilo u bazu ne vrati s punim spremnikom, to će biti dodatno naplaćeno.

Naknade za vez – cijena dnevnog veza u marini, ovisno da li je uključeno noćenje ili ne je u rasponu od otprilike 25 do 55 €, cijena također ovisi o veličini broda, sezoni jedrenja, kao i samoj marini; naknada za privez u marini baze je plaćena sa tranzit logom.

Povrat depozita za osiguranje - prilikom dolaska morate ostaviti polog za osiguranje od mogućeg oštećenja plovila, opreme ili inventara, u slučaju štete na plovilu ili gubitka opreme, taj iznos će se pokriti sa novcem od depozita, dok veće iznose snosi osiguravajuće društvo. Ako je brod vraćen neoštećen, vratiti ćemo Vam polog.

Hrana i piće – nisu uključeni u cijenu jedrilice tako da se morate opskrbiti o svom trošku; obično Vam stoje na raspolaganju samoposluge u blizini marine.

 

NA UPIT možete iznajmiti:

 

Skipera - troškovi usluga skipera (isto kao i kuhara ili domaćice) obično se plaćaju odvojeno, u gotovini, prilikom ukrcaja; hrana i piće nisu uključeni u cijenu angažiranja skipera, tako da bi trebalo osigurati skiperu hranu (npr. dati mu novac da kupi svoju hranu i piće, ili kupiti dovoljno hrane da skiper može jesti ukoliko se Vi ne nalazite na jedrilici ili pozovite skipera da jede s vama).

Vanbrodski motor - svaki brod u svojoj standardnoj opremi ima pomoćni čamac s veslima, ukoliko želite brže stići obali s gumenjakom, možete iznajamiti vanbrodski motor

Sigurnosna  mreža - korisna je ukoliko imate djecu ili kućne ljubimce na brodu;  mreža  je postavljena uz bočne dijelove  jedrilice;  postoji mogućnost iznajmljivanja sigurnosne mreže za većinu jedrilica.

Jedra - spinnaker, gennaker, blister nisu uključeni u standardnu opremu i mogu se iznajmiti uz nadoplatu;  namijenjena su iskusnim pomorcima i većina chartera nema ih sve u ponudi.

Dodatna naknada za kućne ljubimce - većina charter agencija ne dopušta kućne ljubimce na brodu, savjetujemo Vam da to uvijek provjerite; ukoliko je dopšušteno imati kućnog ljubimca, naplaćuje se dodatno čišćenje.

Parkiralište - ako dolazite automobilom možete ostaviti svoje vozilo u osiguran parking prostor za marine; veće marine imaju naplatu parkiranja dok manje uglavnom ne.

Transfer - ako npr. dolazite avionom, možete tražiti da se organizira za Vas transfer od zračne luke do marine; cijena transfera koju Vam charter ponudi je za jedan smjer, a usluga se naplaćuje u gotovini direktno vozaču.

Ulaznice za nacionalne parkove - ukoliko želite li posjetiti nacionalne parkove sami morate osigurati ulaznice.