Split 2

SPLIT - SPLIT (KORNATI)

1.dan : Split (Nava marina) - Nečujam 9 n/m
2.dan: Nečujam - Veli Drvenik (uvala Krknjaši ) 8 n/m- Primošten 16 n/m (Marina Kremik – benzinska postaja za nautičare )
3.dan : Primošten - Žirje - Piškera 33 n/m (ACI Piškera)
4. dan: Piškera - Kornati (Nacionalni Park) - Murter (ACI Jezera) 15 n/m
5. dan: Murter - Kaprije - Rogoznica (Marina Frapa) 17 n/m
6. dan: Rogoznica - Drvenik - Split (Nava marina) 20 n/m

Nečujam ( Šolta )
Jedreći od Splita prema jugozapadu, nakom 9 n/m puta, stići ćete do prvog autentičnog dalmatinskog otoka – Šolte. Od pamtivjeka, Splićani provode svoje slobodne vikende na Šolti, a najveća uvala Nečujam, privlačna im je radi svoje netaknute prirodne ljepote. Prije 500 godina, poznati hrvatski pjesnici koristili su je kao svoj utočište i inspiraciju. U današnje vrijeme, Nečujam je omiljeno mjesto svih mornara, moreplovaca i jedriličara koji stižu iz Splita.

Kornati
Otočje Kornati jedno je od najinteresantnijih otočja na cijelom Mediteranu zbog svojeg položaja i rasprostranjenosti otočića koji čine dio njihovog arhipelaga. U kontrastu sa vrlo surovim okolišem samih otoka, njihov podvodni svijet je iznimno bogat, dapače, Kornati imaju gotovo najbogatiju morsku faunu na cijelom Jadranu. Upravo su zato proglašeni nacionalnim parkom , te su jedna od najomiljenijih destinacija za jedriličare. No preporučiti točnu rutu jedrenja po Kornatima malo je teško zbog nemrojenih labirinata kanala koje čine sami otoci, stijene i klifovi. Ako se usidrite u uvali Piškera ( ACI marina ), dobiti ćete detaljne upute o rutama jedrenja, te ćete moći kupiti jednodenvnu kartu za razgledavanje Nacionalnog parka. Od restorana koje bismo vam preporučili tu su Piccolo u Veloj Smokvici, Kvarto na Strižnju, Ante na Vrulji, a ako želite isprobati izvrsnog jastoga, uputite se u restoran Sabuni.

Rogoznica
Iza svjetionika na šumovitom poluotoku Gradine, smjestila se uvala Rogoznica. Ta je uvala odlično zaštićena, pa je zato uvijek bila korištena kao važna luka – u davna vremena koristili su je Grci, a kasnije nakon njih Mlečani. U današnje doba u njoj se smjestila jedna od najvećih i najbolje organiziranih ACI marina – marina Frapa.