Dubrovnik

DUBROVNIK - DUBROVNIK (KORČULA)

1. dan : Dubrovnik - Luka Šipanska 15 n/m or Kobaš
2. dan : Kobaš - Okuklje (Mljet) 12 n/m - Pomena (Nacionalni Park) 12 n/m
3. dan : Pomena - Korčula 16 n/m (ACI Korčula)
4. dan: Korčula - Vela Luka 28 n/m
5. dan: Vela Luka - Zaklopatica 16 n/m - Polače 16 n/m
6. dan: Polače - Lopud - ACI Dubrovnik 34 n/m

Okuklje i Pomena ( Mljet )
Iako je nemoguće izdvojiti najljepši otok na Jadranu, mnogi će ljudi reći da je to upravo Mljet. Otkako je Dubrovnik osnovan kao grad, Mljet mu je uvijek težio, kao da je bio dio grada, a danas ga Dubrovčani smatraju najboljim mjestom za odmor.
Iako ga snažni vjetrovi štite od navale neiskusnih jedriličara, Mljet je pravi raj za nautičare koji se žele potruditi i doploviti do njega. Najzaštićenija uvala je uvala Okuklje, na sjeveroistočnoj strani otoka, koju Talijani nazivaju Porto Cammera. Najzapadniji dio nacionalnog parka je Pomena. Iz luke trebate hodati samo 10-tak minuta kroz borovu šumu da biste došli do jezera koja oduzimaju dah. Benediktinski ssamostan, osnovan u 12.st., oduvijek je bio utočište pjesnicima i umjetnicima, a danas je prilagođen turističkim potrebama. Ako se želite počastiti pravim, autohtonim specijalitetima, posjetite restoran Nina.

Korčula i Vela Luka ( Korčula )
Zahvaljujući brzom turističkom razvoju, otok Korčula je iznimno dobro naseljen. Ako se odlučite na jedrenje oko Korčule, put koji ćete prijeći biti će dug oko 60 n/m. No ako želite razgledati otok, preporučamo vam da se usidrite u Korčuli – na istočnoj strani otoka, ili u Vela Luci – na zapadnoj strani otoka. Čak i oni koji nisu strastveni zaljubljenici u povijest, biti će fascinirani kulturnim ostacima i spomenicima Korčule, a posebice teorijom o tome da je upravo Korčula rodni otok Marka Pola.
U Vela Luci će zaljubljenici u kiprstvo pronaći nešto vrlo zanimljivo – u zbirci lokalnoj muzeja nalazi se skulptura Henrya Moorea, koji je u 60-tim godinama prošlog stoljeća donirao skulpturu tijekom jedne umjetničke kolonije. Restoran koji vam preporučamo je Pod Bore – pružiti će vam odlična jela i vrhunsku uslugu.